Daffy's Gin

DAFFY'S GIN;

Nieuwe Daffy's Gin wordt gedistilleerd in Schotland en door niet minder dan Chris Molyneaux. Chris Molyneaux volgde een cursus wijnmaken in Frankrijk en werkte daarna voor Diageo. Nadat hij zijn vrouw ontmoette (zij is ook de muze met blonde lokken op de fles) begon hij eerst whisky te distilleren en met zijn kennis lanceerde hij in februari 2015 Daffy - The godess of gin.


Chris vernoemde zijn gin naar het 'slang' woord voor gin in de middeleeuwen: Daffy was eigenlijk een medicijn dat vaak met gin gecombineerd werd en daarna werd daffy gewoon het Londonse dialect voor gin.


Daffy's gin is niet zomaar een gin. Deze schotse gin wordt gestookt met de fijnste Franse graanalcohol in oude koperen whisky vaten. Door toevoeging van Libanese munt, verkreeg Chris een klassieke, perfect gebalanceerde gin met een frisse afdronk.


De botanicals komen van heel de wereld: Libanese munt, jeneverbessen en koriander uit de balkan, Belgische engelworter, limoenschil uit Spanje, Indonische cassia bast, Marrokkaanse iriswortel, Spaanse appelsienschillen.


In de neus opmerkelijk fris, doordringt door jeneverbessen aroma's. In de mond uitgesproken jeneverbes pallet met frisse limoennoten.Share by: