Helsinki Gin

Helsinki Dry Gin: 

Het project “Helsinki gin” is er eentje van 3 vrienden die na lange tijd hun gezamenlijke passie (sterke dranken) in de praktijk wilden brengen. Mikko Mykkãnen (master Distiller), Kai Kilpinen (marketing) en Séamus Holohan (ondernemer) waren eigenlijk eerst van plan om whisky te produceren, maar zoals tegenwoordig steeds meer het geval is zijn ze ook gin en Aquavit gaan maken, hoog waarschijnlijk om genoeg cash flow te hebben om de rijpingstijd van hun whisky te overleven.
Het was echter geen evidentie om in Finland sterke drank te stoken want er gold sinds de wet van 1913-1932 nog steeds een verbod op het distilleren van alcohol. Na lang onderhandelen konden ze in 2014 hun distilleerderij eindelijk openen.
De warmte die door de stookketels geproduceerd wordt recycleren ze op een unieke manier: rond de schoorsteen bouwden ze een sauna! Een soortgelijk systeem wordt ook bij de whiskydistilleerderij Bowmore op Isle of Islay toegepast, daar gebruiken ze de energie om het plaatselijk zwembad te verwarmen!

De gebruikte botanicals zijn:

Jeneverbes
Koriander
Citroen zeste
Sinaasappel zeste
Venkel
Engelwortel
Rozenblaadjes
Vossenbes
Liswortel
Tastingnote:

Neus:
Het eerste wat opvalt is een frisse munt achtige geur, dan komen de jeneverbessen, dennenbomen.

Smaak:
Eerst een frisse smaak, dan komen de jeneverbessen.  Vrij pikant is hij wel.

Gin en tonic:

Wat de tonic betreft Franklin & Sons and Schwepps. Deze zorgen effectief voor een bijzonder resultaat. 
Share by: