Sabatini Gin

                           Toscaanse aroma's voor een internationale Gin

SABATINI GIN is een hoogwaardige Gin die door ambachtelijke werkwijzen, zowel in het destillatie proces alsmede ook de zoektocht naar zeer bepalende producten voldoet aan de eisen van een mooie Gin. 

Er zijn negen plantaardige botanicals toegevoegd in de SABATINI GIN , allen zijn strikt geteeld in Toscane: Deze botanicals zijn ; jeneverbes, koriander, iris, venkel, lavendel, olijf bladeren, tijm, verbena en salvia. 


Sabatini Gin is een premium London Dry Gin gemaakt van een ambachtelijke distillatie met zeer bijzondere specificaties, zoals de aanwezigheid van wilde venkel, een van de negen plantaardige producten die de formule samenstellen. Alle botanische komen uit Toscane en worden voornamelijk geteeld op het Sabatini landgoed van de familie.

De destillatie en het bottelen fasen wordt gerund door Thames Distillers Ltd. in Londen. Het bedrijf gerund door de beroemde Maxwell familie, dat bekend is van het destilleren van een aantal 's werelds meest prestigieuze jenevers en dat meer dan 300 jaar. Het traditionele infusie distillatieproces wordt begeleid door Charles Maxwell en vormt een Gin met een alcoholgehalte van 41,3 °. 

De geest presenteert aangename, frisse tonen van kruiden die duidelijk herinnert aan de aroma's van het Toscaanse platteland. In de mond is Sabatini Gin is full-bodied, maar niet aanmatigend, met achterlating van een delicate, lang aanhoudende nasmaak. Een perfecte mix van negen plantaardige botanicals brengt iedereen die Sabatini Gin drinkt naar een verfijnde, aanhoudende smaakervaring.
Share by: